ROSENTHAL

Rosenthal

..werd in 1879 opgericht als familiebedrijf. De oprichter van het bedrijf, Philipp Rosenthal, verhuisde zijn bedrijf in porseleindecoratie van Werl (North Rhine-Westphalia) naar Selb in Beieren, waar hij zijn schilderatelier in het kasteel Erkersreuth professionaliseerde. In 1897 richtte Philipp Rosenthal het bedrijf Bauer, Rosenthal & Co. op in Kronach en Philipp Rosenthal & Co. AG. In 1908 kocht Rosenthal de porseleinfabrikant Thomas in Marktredwitz, evenals het porseleinbedrijf Zeidler & Co. in 1917, dat later bekend werd als het Selb-Plößberg merkstation en nu een van de twee zetels is van het Porzellanikon-complex van keramische musea .

In de periode van het nationaal-socialisme moest Philipp Rosenthal, ondanks dat hij katholiek was, zich in 1934 terugtrekken uit de onderneming vanwege zijn joodse achtergrond.
Met de terugkeer uit ballingschap van Philipp Rosenthal‘s zoon Philip Rosenthal  en zijn intrede in de onderneming in 1950, werd Rosenthal een voortrekker in het moderne productontwerp. In 1960 werd in Neurenberg het Rosenthal Studiohaus geopend  van waaruit de eerste designketen ter wereld werd gebouwd. Rosenthal heeft in samenwerking met industrieel ontwerpers zoals Raymond Loewy, Tapio Wirkkala, Elsa Fischer-Treyden, Timo Sarpaneva, Verner Panton, Luigi Colani en modeontwerper Gianni Versace een indrukwekkende reeks producten gemaakt. Bauhausarchitect Walter Gropius ontwerp voor Rosenthal het servies TAC.

Rosenthal GmbH, opgericht in 2009, is een onafhankelijk dochterbedrijf van de Italiaanse Sambonet-Paderno Group.

168
ROSENTHAL

geen actieve series

Fleur de Lys is een officieel verkooppunt voor dit merk en voert de volledige collectie. Neem contact op met ons voor informatie over modellen die niet [nog] genoemd worden.