STELTON

STELTON

Stellan en Carton waren twee vrienden die hun voornamen samengevoegd tot een van de bekendste designmerken van Denemarken, Stelton. Niels Stellan Høm en Carton Madelaire waren legervrienden die meer dan 50 jaar geleden hun krachten bundelden om een handelsbedrijf te starten
Een nieuwe directeur, Peter Holmblad, bracht zijn verreikende visie met zich mee toen hij bij het bedrijf kwam. Nieuwe catalogi, verpakkingen en grafisch ontwerp hebben allemaal bijgedragen aan het creëren van een nieuw designmerk. Peter Holmblad was er echter van overtuigd dat Stelton alleen kon overleven door het ontwerpen van nieuwe producten. Veel te veel bedrijven produceerden dezelfde soort producten.
Als stiefzoon van Arne Jacobsen, misschien wel de grootste architect en ontwerper van Denemarken ooit, was het logisch dat Peter Holmblad zijn stiefvader benaderde met een voorstel.

Een eenvoudige tekening van een theepot op een servet tijdens een familiediner. Dat was het uitgangspunt voor het serviesontwerp van Arne Jacobsen. Na drie jaar van intensieve ontwikkeling werd de Cylinda-lijn gelanceerd in 1967. Destijds was het cilindrische karakteristieke profiel avant-garde. Tegenwoordig wordt de serie erkend als een symbool van klassieke, tijdloze stijl.
De volgende belangrijke samenwerking met een ontwerper was met Erik Magnussen, die de iconische EM77-vacuümkan ontwierp.
Het echte DNA van Stelton komt van deze bekende producten, die zeer functioneel en betaalbaar zijn.
Sindsdien heeft Stelton zijn samenwerking met internationale ontwerpers en architecten verder uitgewerkt om ervoor te zorgen dat de vorm en functie van haar productfamilies een synthese creëren die innovatieve en verschillende ideeën belichaamt met betrekking tot concept, ontwerp en materialen.

135
STELTON

Accessoires & Cadeaus

135

Series


Klik plaatjes om groter te zien

https://nieuw.fleurdelys.nl/wp-content/uploads/2018/03/stelton-cylinda-line-300x300.png

 

Fleur de Lys is een officieel verkooppunt voor dit merk en voert de volledige collectie. Neem contact op met ons voor informatie over modellen die niet [nog] genoemd worden.